27 aug. 2013

Krishnamurti: Conversaţii cu dr. Allan W. Anderson -
Partea a VI-a


„Frica este una dintre cele mai mari probleme ale vieţii. O minte care este prinsă în capcana fricii trăieşte în confuzie, în conflict şi, drept urmare, trebuie să fie violentă, denaturată şi agresivă. Ea nu are curajul de a se depărta de propriile sale tipare mentale şi cultivă ipocrizia. Dacă nu ne eliberăm de frică, putem urca pe cel mai înalt munte, putem inventa orice gen de zeu, dar vom rămâne pentru totdeauna în întuneric. […] La modul conştient, vă puteţi cunoaşte propriile temeri, dar la nivelele mai profunde ale minţii, mai sunteţi conştienţi de ele ? Şi cum anume veţi reuşi să descoperiţi temerile care sunt ascunse, secrete ? Oare frica este separată în temeri conştiente şi inconştiente ? Este o întrebare foarte importantă. Specialistul, psihologul, analistul, au separat temerile pe mai multe straturi, profunde sau superficiale, dar, dacă vă luaţi după ceea ce spune psihologul sau ceea ce spun eu, veţi înţelege teoriile noastre, dogmele noastre, cunoştinţele noastre, dar nu vă veţi înţelege pe voi înşivă.”

J. Krishnamurti (1895-1986),
Freedom from the Known,40, 45

Krishnamurti despre frică !

8 comentarii:

  1. Multumesc mult pentru tot ce postezi pe aceasta pagina si felicitari pentru ceea ce faci!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am mai postat si pe alte pagini. Multumesc pentru aprecieri ! :)

      Ștergere
  2. Felicitari, se pot invata multe de pe acest blog

    RăspundețiȘtergere
  3. Te rog frumos din suflet sa traduci acest clip E Esential ! Despre minciunile lui Obama .Aceasta femeie il desfinteaza pe Obama intr-un mod incredibil .Trebuie titrat si vazut de toata lumea. Multumesc..https://www.youtube.com/watch?v=DlX_yQ-WGfg&feature=c4-overview&list=UUhpzqJD9LqvWxm_LdC6LXYQ

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Obama nu este decat o paiata penibila a ocultei mondiale. Nimic din ce face acest nemernic, la ordinul altora, nu poate fi esential. Nu e decat o sluga, ce nu merita mediatizare. Nu este rostul acestui blog sa se transforme un "google translate" pentru orice "stire".

      Ștergere
  4. Sper sa nu deranjeze intrebarea mea care este off-topic :Ce parere ai,pentru ca stiu ca este una documentata, ai despre acest ''proiect'' ROSIA MONTANA?
    imi cer scuze daca postarea mea este intr-un loc nepotrivit.Cu deosebita stima Florin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subiectul este discutat pe larg de alte bloguri de profil si l-am acceptat si eu pe grupul de pe Facebook. Nu este nimic complicat. Aceeasi politica de neocolonialism, veche de cand lumea: jefuirea resurselor naturale ale unor state cu complicitatea clasei politice tradatoare.

      Ștergere

Deși, inițial, am activat această fereastră numai din considerente anti spam, mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Tot ceea ce nu corespunde acestor criterii va fi șters fără ezitare. Vă mulțumesc pentru înțelegere !