17 dec. 2010

DMT - Molecula Spiritului

Acest documentar, lansat în 26 septembrie 2010 în SUA (Wappinger Falls, New York), se bazează pe cercetările doctorului Rick Strassman, profesor de psihiatrie la Universitatea din New Mexico, făcute între 1990 şi 1995 cu sprijinul a 60 de voluntari, unii dintre ei fiind intervievaţi în film şi rezultatele fiind publicate în cartea DMT : The Spirit Molecule, ajunsă, acum, la a XV-a editie.

Dimetiltriptamina sau N,N-dimetiltriptamina, pe scurt DMT, este un compus halucinogenic din familia triptaminei.

DMT este prezentă natural nu numai în plante, ci şi în organismul unor mamifere şi mai ales în corpul uman, fiind o substanţă derivată a unui aminoacid esenţial pentru metabolismul uman, triptofanul, documentarul susţinând ipoteza neortodoxă a producerii lui, în fapt, de către glanda pineală sau epifiza.

Dimetiltriptamina
Conform ştiinţei oficiale, rolul acestei substanţe în organismul uman ramâne nedeterminat şi mecanismul fiziologic al producerii ei nu este elucidat, fiind considerată mai mult, la modul evident simplist, un "reziduu biologic", când ar trebui să fie clar că o substanţă comună plantelor, animalelor şi omului, poate unică din acest punct de vedere, trebuie să aibă, dimpotrivă, un rol esenţial, unii dintre protagoniştii filmului considerând-o ca fiind "limbajul comun molecular", un gen de mediator spiritual natural.

Ca structură chimică DMT se înrudeşte cu un neurotransmiţător foarte cunoscut, serotonina, cu hormonul numit melatonină şi, desigur, cu alte triptamine cu efect halucinogen, ca de exemplu: psilocibina (4-hidroxil-dimetiltriptamina - alcaloid ce intră în componenţa ciupercilor halucinogene), 5-metoxi-dimetiltriptamina, bufotenina (5-hidroxi-dimetiltriptamina) şi psilocina (4-hidroxi-dimetiltriptamina).

Preparare ayahuasca
În multe culturi, indigene sau moderne, DMT este folosită sub diverse forme, fiind de regulă injectată sau inhalată, dar cea mai cunoscută ramâne totuşi ayahuasca, o combinaţie folosită de indigenii din zona Amazonului, obţinută prin fierbere, dintr-o plantă ce conţine DMT şi o alta ce conţine un inhibitor al monoaminooxidazei, o enzimă produsă de ficat care metabolizează rapid DMT făcând-o inofensivă, dacă este administrată pe cale orală.

Documentarul are o structură simplă: Joe Rogan defineşte practic capitolele şi conceptele de bază ce urmează a fi dezbătute ulterior, prin prisma a două concepte aflate tradiţional în opoziţie, ştiinţa şi spiritualitatea, de către dr. Strassman, însuşi, de Graham Hancock, de unii dintre voluntarii ce au participat la experiment sau alţi consumatori de DMT, de experţi în medicină, neurologie, ştiinţe sociale şi chiar teologi.

Experienţele spirituale narate de cei intervievaţi sunt însoţite de o grafică ieşită din comun, multe dintre imaginile multicolore, stranii, preluate direct din filmele psihedelice ale anilor '60, reuşind să dea substanţă vizuală cuvintelor pline de semnificaţii, de alfel, ale scenariului.

Dr. Rick Strassman
Dr. Rick Strassmann, se dovedeşte a fi una dintre excepţiile notabile ale psihiatriei, care şi-a depăşit obligaţiile de om de ştiinţă, atât în termenii deschiderii sale evidente faţă de latura spirituală incontestabilă a experimentelor, cât şi a sensibilităţii recunoscute cu care şi-a tratat pacienţii temporari, pe care nu i-a supus niciodată unei atitudini sceptice, reducţioniste, oricât de bizare le-ar fi fost rapoartele, care contraziceau clar paradigma naturii noastre exclusiv materiale şi a existenţei noastre limitate, încetăţenită de aşa-zisa ştiinţă oficială cu aportul direct a doi masoni celebri, Isaac Newton, în fizică şi Charles Darwin, în biologie.

În carte, dar şi in film, merge chiar mai departe de atât, amintind paralelismele izbitoare dintre stările induse de administrarea artificială de DMT şi experienţele mistice induse natural de DMT, în cazurile de moarte clinică, ce sunt cunoscute ca NDE (Near Death Experiences), când se raportează, aproape generalizat, contactul şi comunicarea cu fiinţe autonome, inteligente, non corporale, în spaţii aparţinând dimensiunilor superioare sau poate, cum îngândurat repeta unul dintre subiecţii experimentelor, pe tărâmul divin.

Extrema stranietate a acestor relatări despre "alte lumi" şi "locuitorii lor", a zdruncinat serios convingerile unui psihiatru de formaţie clasică, până atunci, pe care latura morală a împingerii la limită a unor oameni, numai de dragul cercetării ştiinţifice, nu l-a lăsat deloc indiferent, mai ales că nu avea, practic, explicaţii pentru conţinutul rapoartelor, tot mai numeroase, dar motivaţia principală a stopării experimentelor a fost presiunea crescândă generată de comunitatea psihiatrică şi de politicieni, pentru a-l forţa să se retragă din cercetarea psihedelică, finanţată din bani publici.

S-a retras, dar nu înainte de a încălca toate preceptele de siguranţă deontologică insuflate colegial de psihiatrul supervizor ce-i fusese impus de organismele de reglementare, Daniel Freeman, de la Universitatea Californiei din Los Angeles, care rezumase magistral interdicţiile oficiale, de a nu căuta cumva remedii eficiente, psihiatrice  sau contra dependenţei de droguri şi alcool, care ar fi ruinat, în timp, monopoluri ale statului şi trusturilor farmaceutice, eliminând clienţii potenţiali.

Documentarul explorează pe larg atitudinea societăţii faţă de uzul de droguri psihedelice şi contrastul dintre politica strictă antidrog a SUA - care interzice nu numai uzul acestor droguri, dar şi cercetările ştiinţifice asupra efectelor lor - şi societăţile mult mai tolerante, din alte părţi ale lumii.

Graham Hancock
Politica SUA în această privinţă este cel puţin tembelă şi  în mod cert ipocrită şi contradictorie, doar aparent lipsită de logică, însă, fiindcă accesul la realităţi alternative şi în dimensiuni superioare ale existenţei, asigurat de aceste substante, este o ameninţare directă la adresa modelului materialist al lumii terestre impus de "cei aflaţi la vârful puterii", cum spune Graham Hancock în film, declararea naturii ca fiind ilegală şi, simultan, acceptarea patentării ei de către corporaţii lacome ca Monsanto, reprezentând una dintre caracteristicile definitorii ale "minunii umaniste" numită capitalism.

Joe Rogan, prezentatorul acestui documentar, dar şi al celui despre marijuana, Union - The Business Behind Getting High, din 2007, este binecunoscut ca un critic virulent al acestei politici meschine, denunţând aparenta obtuzitate a politicienilor americani, care legitimează folosirea acestor droguri (inclusiv mult detestata marijuana) pentru bolnavii aflaţi în stare terminală, dar nu şi folosirea lor, legală, de către oamenii sănătoşi.

Ce se poate concluziona din (a)moralitatea celor ce impun astfel de legi demente, în timp ce impun, tot legal, folosirea de substanţe ca de exemplu fluorul, acuzat tot mai insistent ca fiind inhibitor al activităţii epifizei şi, implicit, a secreţiei naturale de DMT ?



Fie că bolnavii în stare terminală nu mai reprezintă oricum o ameninţare pentru ei, mai marii lumii, indiferent ce revelaţii spirituale vor avea folosind drogurile psihedelice, fiindcă nu vor mai trăi suficient de mult, cât să şi povestească despre ele, fie că - din moment ce sunt privite ca nocive pentru un om sănătos, al cărui organism şi sistem imunitar ar suporta mult mai uşor o agresiune chimică, decât un bolnav aflat în stadiul terminal, cu sistemul imunitar ruinat de otrăvurile chimioterapeutice - sunt considerate un mijloc sigur de eutanasiere a unor indivizi deveniţi deja o povară, pentru o societate care celebrează "consumismul" şi nu bunăstarea membrilor ei.

În orice caz, ipocrizia asasină a conducătorilor masoni ai acestei lumi este evidentă, nouă muritorilor de rând fiindu-ne permis să consumăm în orice cantitate şi legal, alcool, responsabil de 70-80.000 de decese anual numai în SUA şi de escaladarea violenţei sub orice formă, sau, de ce nu, tutun, bine tratat încă din faza de cultură cu insecticide şi erbicide radioactive, apoi cu amoniac în faza de fabricaţie, pentru a creşte gradul de dependenţă faţă de nicotină (fapt dovedit de documentele companiei Lorillard Tobacco Company deconspirate în anii '70), ceea ce conduce, de asemenea, la peste 400.000 de decese anual numai în SUA.

DMT : The Spirit Molecule

Subtitrare

16 comentarii:

  1. Multumiri pentru info/video. Intr-adevar, sunt niste ipocriti carora nu le convine ca "masele" sa aiba acces la metode prin care sa avanseze pe plan spiritual. Altfel s-ar ajunge la o societate de tipul celei descrise de N.D. Walsh in "Conversatii cu Dumnezeu", in care politica ar fi inutila (si deci si avantajele derivate din ea ar disparea).

    Cit despre DMT, in cazul meu prin Ayahuasca, este unul din cele mai bune lucruri care mi s-au intimplat in viata. Mi-a schimat complet, si intr-un mod absolut pozitiv, optica si atitudinea in viata. Recomand din toata inima, celor care se intilnesc cu posibilitatea unei astfel de sesiuni, sa nu o piarda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si unde as putea face asemenea sesiuni

      Ștergere
    2. Poți porni din Iquitos:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Iquitos

      Ștergere
  2. Ma indoiesc ca voi ajunge prea curand pe Amazon, dar daca as ajunge, in nici un caz nu as rata asa ceva. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. am incercat sa accesez link-ul cu documentarul, dar primesc un mesaj de eroare care spune ca "the video cannot be reached - it appear server is denying access" :(

    RăspundețiȘtergere
  4. Vizitati va rog pagina de instructiuni daca aveti probleme de vizionare. Tot acolo scrie si de unde puteti descarca subtitrarea facuta de mine.
    Filmul poate fi gasit aici: http://btjunkie.org/torrent/DMT-The-Spirit-Molecule-2010/43586cb33f257c9c41911b664a8c89a6bbb2cf420930

    RăspundețiȘtergere
  5. Matt, nu trebuie sa ajungi pe Amazon pentru a avea o astfel de sesiune, ci trebuie sa cunosti oameni ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. sau sa cauti un pic p ebay :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Am fumt dmt pur si senzatia este incredibila durand circa 10-15 min.open your mind and find the PEACE

    RăspundețiȘtergere
  8. pt mai multe detalii pt aceasta substanta ma puteti contacta 0747386912

    RăspundețiȘtergere

Deși, inițial, am activat această fereastră numai din considerente anti spam, mă văd nevoit să fac unele precizări pentru cei care nu înțeleg subtilitatea noțiunii de moderare online. Mai bine zis, fiindcă este un site personal, nu poate exista nici dreptul la replică, nici cel de a comenta pe site-ul meu. Ambele sunt simple privilegii, acordate, temporar, celor care apreciază faptul că primesc, pe gratis, ceva foarte muncit și, mai ales, celor care nu folosesc un limbaj agresiv sau suburban sau care nu bat câmpii pe lângă subiect, fără a fi în temă cu postările anterioare ale site-ului. Iar comentariu înseamnă câteva fraze, nu o altă postare. De asemenea, nici comentariile la comentariul altui comentariu nu vor fi acceptate. Polemizați unde doriți, dar nu aici. Tot ceea ce nu corespunde acestor criterii va fi șters fără ezitare. Vă mulțumesc pentru înțelegere !